De bewuste afbeelding.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewuste afbeelding. © Twitter

FVD-Statenlid deelt Auschwitz-spotprent met Rutte en De Jonge als Nazi ‘om mensen spiegel voor te houden’

Het Gelderse FVD-Statenlid Alex van Wijhe heeft voor beroering gezorgd op sociaal medium Twitter door een oude afbeelding te delen waarop Hugo de Jonge en Mark Rutte samen met Bill Gates als bewakers van nazivernietigingskamp Auschwitz staan afgebeeld. ,,Maar als ik voor nazi word uitgemaakt is er géén ophef.’’

24 reacties

 • Ron D Brandsma

  2 jaar geleden
  Aan alles wat P. Schuijer benoemt maken de huidige "politieke leiders" zich al jaren schuldig. Alleen weten zij het te verpakken in mooie woorden met een vriendelijke glimlach. En door middel van mentale gymnastiek weten zij zichzelf te overtuigen dat datgene wat zij doen, per definitie goed is, en weten ook anderen daar van te overtuigen. "Hij zonder zonde werpe eerste steen" Ik dank u, en een fijne dag nog.
 • P. Schuijer

  2 jaar geleden
  Dhr. Van Wijhe geeft in de laatste zinnen van het artikel precies aan wie hij is: Wat anderen vinden of voelen interesseert hem totaal niets. Eigenlijk zet hij deze wansmakelijke prent op Twitter omdat hijzelf is gefrustreerd, dat mensen zijn nieuwe geloof (FvD) afwijzen Dus gaat hij er vol in en slaat zonder aansziens des persoons om zich heen. Tja, en dit soort karakters moet Nederland de toekomst in helpen? Wat een farce!
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Dat tuig van die verschrikkelijke baudet
 • A.G. de Jong

  2 jaar geleden
  Helemaal eens met Rob Brama, veel mensen lezen niet verder dan hun neus lang is en hebben meteen hun oordeel klaar. Het is goed als mensen zo af en toe een spiegel wordt voorgehouden, de WWII is de afgelopen decennia te pas en te onpas erbij gesleept. Vooral om discussies van tegenstanders de mond te snoeren en hen in een bepaalde hoek te drukken. Maar in de spiegel kijken is niet voor iedereen leuk, het is voor sommigen net iets te confronterend!
 • Ron D Brandsma

  2 jaar geleden
  Het is maar weer eens overduidelijk dat niemand het artikel echt gelezen heeft.