Hoe druk was het nou eigenlijk in het winkelhart? Er was behoorlijk wat volk op de been, daarover is iedereen het wel eens. Maar was het dus terecht dat mensen de oproep kregen om naar huis te gaan? Zoals bij alles wat met corona te maken heeft, lopen de meningen daarover sterk uiteen. Deze foto is rond 16 uur gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe druk was het nou eigenlijk in het winkelhart? Er was behoorlijk wat volk op de been, daarover is iedereen het wel eens. Maar was het dus terecht dat mensen de oproep kregen om naar huis te gaan? Zoals bij alles wat met corona te maken heeft, lopen de meningen daarover sterk uiteen. Deze foto is rond 16 uur gemaakt. © Maarten Sprangh

Ga niet het centrum van Apeldoorn in: ‘paniekreactie’ of ‘helemaal logisch’?

Van boosheid richting de burgemeester tot alle begrip. En van verwarring tot luchtig de schouders ophalen. In de binnenstad van Apeldoorn lopen de reacties sterk uiteen over het naar huis sturen van het winkelpubliek, deze zaterdagmiddag.

 1. Aantal acute meldingen Veilig Thuis neemt explosief toe in coronatijd: kinderen met slippers op straat in vrieskou
  PREMIUM

  Aantal acute meldingen Veilig Thuis neemt explosief toe in coronatijd: kinderen met slippers op straat in vrieskou

  Kinderen die aan hun lot worden overgelaten. Mensen met psychiatrische problemen die geen bezoek meer ontvangen. De Veilig Thuis-organisaties in Noord- en Oost-Gelderland en Flevoland zien het aantal acute meldingen, waarbij mensen of gezinnen niet veilig zijn, tijdens de coronacrisis explosief toenemen. Ze roepen op: meld problemen sneller of vraag hulp aan je omgeving.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
  Play

  Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Apeldoorn