Wilco Westrik bekijkt de stand op de warmtenetmeter. Dit jaar hebben gebruikers van het warmtenet te maken met een fors hogere warmteprijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Westrik bekijkt de stand op de warmtenetmeter. Dit jaar hebben gebruikers van het warmtenet te maken met een fors hogere warmteprijs. © Kevin Hagens

Gasloze woningen in Apeldoornse wijk toch veel minder voordelig dan bewoners dachten

Inwoners van de Apeldoornse wijk Zuidbroek staan met de rug tegen de muur. Hun gasloze woning is toch een stuk minder voordelig dan ze zich hadden voorgesteld. Nu blijkt dat de warmtenetprijzen zijn gekoppeld aan de gasprijzen, rekent leverancier Ennatuurlijk bijna het dubbele aan energiekosten.

27 reacties

  • Eric Moll

    1 jaar geleden
    Al jaren worden we gewezen op de voordelen die er zouden zijn door de marktwerking. Vrije prijsstellingen en niet geteisterd door 'samenwerkingen' zou een prijsbeeld doen ontstaan dat voor elk wat wils zou bieden, hoofdzakelijk goedkoper en efficiënter door die marktwerking. Het tegenovergestelde blijkt schering en inslag, nu weer door de koppeling van allerlei soorten warmte aan de gasprijs. Idem bij gezondheidszorg, hypotheken, legeskosten, parkeergelden, auto's, etc. We worden verneukt.
  • E. Lentekind- De Jong

    1 jaar geleden
    Wilco Westrik heeft blijkbaar een leven met veel ellende: als het de warmtemeter niet is, dan is het wel z'n moeder die moet verhuizen, waardoor hij misschien wel 100 meter moet gaan reizen om haar te bezoeken.
  • Julius Bruins

    1 jaar geleden
    Helaas J Visser zijn zowel de kookplaat als de cv installaties in Nederland ingericht op laag calorische gas, het Groningse gas is dus perfect, net als de Marne mosterd trouwens. Wij hebben het hoog calorische gewoon niet nodig, kernenergie heeft trouwens ook mijn voorkeur, maar helaas was de (s)linkse lobby daartegen en de rechtse te zwak om dat door te zetten.
  • WG Jansen

    1 jaar geleden
    Restwarmte-aansluiting? Als ik al zo'n huis zou willen kopen zou ik sowieso geen (wurg)contract ondertekenen voor dit systeem. Net zoals collectieve verwarming in appartementen. Wie toch ooit heeft gedacht dat ringverwarming, zo heet het systeem, of collectieve verwarming efficiënt en "goedkoop" zou zijn heeft niet goed opgelet in de jaren 70. Gasloos prima, maar er zijn betere en efficiëntere middelen.
  • JM SCHINKEL

    1 jaar geleden
    M.G. Blom , Wij hebben met onze zonnepanelen wat meer over . Dat leveren we niet terug tegen die paar cent maar gebruiken we voor bijverwarming door de airco . Dieczijn tegenwoordig spotgoedkoop in gebruik. Ook als we iets meer opmaken is stroom goedkoper .
  1. Uitvaartleider Gerrit Brouwer neemt bij AGOVV Apeldoorn definitief afscheid als trainer
    PREMIUM
    tweede klasse

    Uitvaart­lei­der Gerrit Brouwer neemt bij AGOVV Apeldoorn definitief afscheid als trainer

    Beroepshalve als uitvaartleider bij Rouwcentrum Rouwenhorst is het afscheid waar hij dagelijks mee geconfronteerd wordt definitief en onontkoombaar. De keuze om te stoppen met zijn hobby nam Gerrit Brouwer zelf en weloverwogen. Na meer dan veertig jaar als trainer in het amateurvoetbal zit hij bij de thuiswedstrijd van AGOVV tegen DESZ voor het laatst in de dug-out. ,,Het is mooi geweest.”
    Apeldoorn