Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdinstelling De Hoenderloo Groep sluit de deuren. De Ondernemingsraad is kritisch: dit is de prijs van jarenlang wanbeleid. © Kevin Hagens

Gebrek aan geld, personeel en stabiliteit: waarom de val van De Hoenderloo Groep onvermijdelijk was

ReconstructieHet rommelt al jaren bij De Hoenderloo Groep. Pluryn besloot deze week de stekker uit de kwakkelende jeugdzorginstelling te trekken. Voor vijfhonderd medewerkers en ruim tweehonderd jongeren wacht een onzekere kerst. Waar ging het mis? 

Het is oorlog bij De Hoenderloo Groep. Dat schrijft een ‘passievolle jeugdzorgwerker’ in een brandbrief die deze zomer bij media en politici belandt. Er spreekt wanhoop en woede uit. Maar ook trots. ‘Wij staan voor de kinderen’, staat er. Het personeel voelt zich verwaarloosd door de organisatie. Ze ervaren een gebrek aan sturing en er zijn te weinig vaste collega’s op de groepen. De bezorgde medewerkers vrezen binnen niet al te lange tijd op straat te staan. ‘Adequaat geschoolde passievolle medewerkers worden de jeugdzorg uitgejaagd’, stelt de klokkenluider. 

 1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
  PREMIUM
  video

  Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

  Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’
 2. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn