Gebruikte kunstwerk-besmeurder Apeldoorn glow in the dark verf of niet? Hier zie je het!

VideoGebruikte de man uit Meppel die het kunstwerk Starting Point in Apeldoorn besmeurde glow in the dark verf, zoals hij tegen de politie beweerde? Of was het ‘gewoon’ grijze verf? Dat kun je zien in deze video.

Het kunstwerk starting point op de Baron Sloetkade in Apeldoorn is vrijdag deels overgeverfd. Een man die naar eigen zeggen de kleuren niet mooi vond, ging aan de slag met een beste partij grijze verf. Extra bijzonderheid: de dader is een inwoner van Meppel.

Geschenk

Starting point is een constructie van gekleurde balken met bovenop een diamantvormig object. Het is ooit als geschenk aan oud-burgemeester Harm Bruins Slot aangeboden. Het dient in het centrum van Apeldoorn, aan de oever van het Kanaal, onder meer als ontmoetingsplek.

De 40-jarige man heeft het bovenste deel ervan vrijdag grijs gemaakt. Een getuige zag dat gebeuren en lichtte de gemeente in. Toezichthouders spraken de man aan. Die gaf te kennen dat hij de kleuren van het werk niet mooi vindt. Omdat hij verder niet wilde meewerken, werd de inwoner van Meppel uiteindelijk door politieagenten tegen de grond gewerkt. Hij zou hevig verzet hebben geboden. 

Volledig scherm
Het werk is eigenlijk veelkleurig. Nu is ongeveer de bovenste helft grijs. © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn