Hoewel de coronamaatregelen het nog niet toelaten is het na wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal steevast druk op de rotonde in de Apeldoornse wijk De Maten.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel de coronamaatregelen het nog niet toelaten is het na wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal steevast druk op de rotonde in de Apeldoornse wijk De Maten. © Kevin Hagens

Gedragspsychologe over oranjerotonde Apeldoorn: ‘We zijn groepsdieren, verbieden werkt als een rode lap op een stier’

Mensen zijn groepsdieren, laten het succes van ‘onze jongens’ op zich afstralen en houden van tradities. Daarom verbaast het gedragspsychologe Chantal van der Leest niet dat het elke keer weer bomvol is op de oranjerotonde in Apeldoorn. Ook al mag dat nog niet. ,,Mensen zullen altijd vechten voor wat ze ‘hun’ vrijheid noemen.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn