De Schaapskooi van de Loenermark.
Volledig scherm
PREMIUM
De Schaapskooi van de Loenermark. © Rob Schouten / archief

Geen grote evenementen op Loenermark in broedseizoen: ‘Kraamkamer respecteren’

Een grootschalig evenement als Lammetjesdag past niet langer op de Loenermark. Dat heeft terreinbeheerder Geldersch Landschap & Kasteelen besloten. ,,Zeker in het broedseizoen willen we drukte vermijden’’, zegt boswachter Clara Wilken. ,,We afficheren ons als de kraamkamer van de natuur, dan moet je daar ook naar handelen.’’

3 reacties

 • Harry de Jong

  2 maanden geleden
  Wat super dat de mens niet welkom is, daar we de dieren hun thuis hebben en hun rust nodig hebben. Hopelijk volgen meer natuurgebieden structureel danwel incidenteel.
 • Sjoerd Stellingwerf

  3 maanden geleden
  Goed dat de boswachter het duidelijk uitlegt. Het grote publiek ziet beperkingen in de natuur toch snel als gezeur. En als schaapherder zag ik hoe angstig ooien en lammeren worden van publiek. Ze verliezen dan de veiligheid van onderling contact en schrikken van aanraking. Bruut zijn ook wedstrijden met Bordercollies, omdat schapen doodsbang zijn voor vreemde honden. Schapen zijn zo weerloos.
 • martijn huiskamp

  3 maanden geleden
  jammer dat ook deze traditie wederom de nek wordt omgedraaide door een aantal natuur wappies...jaren was dit het evenement voor Loenen
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.