Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP

Geen sprake van ‘sexting’ scholieren Apeldoorn

APELDOORN - De politie heeft gisteren het onderzoek afgesloten naar drie 14-jarige scholieren uit Apeldoorn die naaktfoto’s van twee meisjes uit hun klas op hun telefoons hadden. Er was geen sprake van sexting.

De drie jongens zijn door de politie verhoord en hun telefoons zijn onderzocht. Het dossier is na anderhalve week afgerond. Een dezer dagen gaan de bevindingen van de politie naar het Openbaar Ministerie, dat een besluit zal nemen of de jongens strafrechtelijk vervolgd worden. De politie geeft deze week de telefoons terug aan de eigenaren.

Social media
Twee meisjes hebben aangifte gedaan bij de politie, omdat de jongens stiekem naaktfoto’s van hen hebben gemaakt tijdens een vakantiekamp. Politiewoordvoerder Esther Naber benadrukt dat de foto’s zijn gemaakt zonder dat de meisjes er van wisten. „Het betreft hier geen sexting. Het lijkt erop dat de foto’s niet verspreid zijn op social media. De gevolgen zijn beperkt gebleven.”

De aanhouding van de jongens heeft desondanks een grote impact gehad op alle betrokkenen, en ook op de school Cortenbosch waar de kinderen zitten. De aanhouding van de jongens gebeurde op school.

Instagram
De schoolleiding heeft nog geen besluit genomen of de drie jongens van school worden verwijderd. In lessen wordt extra aandacht besteed aan de gevolgen van het plaatsen van foto’s en berichten op social media. Politiewoordvoerder Naber: „ Wij willen waarschuwen voor de gevolgen van berichten en foto’s versturen via Snapchat, Instagram en andere kanalen. Kinderen moeten leren omgaan met social media.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn