Volledig scherm
Foto ter illustratie. © theo kock

Gelderland blij met extra toeristen

De provincie is blij met de extra toeristen die Gelderland in 2017 wisten te vinden. In 2017 vierden zo’n 4 miljoen mensen vakantie in Gelderland. Dat is 100.000 meer dan het jaar daarvoor.  De groei komt voor een groot deel door toeristen uit Duitsland.

Toerisme is een economische factor van formaat. Zo’n 63.000 Gelderlanders werken in de sector. ,,Mooi dat we het goed doen'', zegt gedeputeerde Bea Schouten. ,,Er zijn volop kansen en die willen we gaan benutten. Binnenkort komen we daarom met een koersdocument Toerisme.''

,,Noem me bevooroordeeld, maar dit is de mooiste provincie van Nederland'', vervolgt Schouten. ,,We willen graag meer bezoekers ontvangen hier. Daarmee kunnen we ook bijdragen aan een betere spreiding van toeristen in Nederland. Dat gaan we wel op een zorgvuldige duurzame manier doen.'' De spreiding is nodig omdat de druk op Amsterdam door de toeristen flink toeneemt.

Vorig jaar kwamen zo’n 600.000 buitenlandse toeristen naar Gelderland, dat is 20% meer dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Met name onze oosterburen weten de provincie steeds beter te vinden. In 2016 kwamen er 175.000 Duitsers, vorig jaar liep dat aantal op naar 225.000. Bezoek uit Azië steeg vorig jaar van 17.000 naar 25.000.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn