Volledig scherm
John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland. © provincie gelderland

Gelderland en Overijssel: vergeet ons niet met miljardenfonds

Het vooruitzicht dat het Rijk miljarden gaat verdelen vanuit een nieuw investeringsfonds, valt goed bij de provincies Gelderland en Overijssel. Mits zij niet worden vergeten bij het verdelen van de koek.

De provincie Gelderland zegt in een reactie op de Troonrede blij te zijn dat het kabinet meer wil investeren in onder andere de woningbouw en de infrastructuur. Commissaris van de Koning John Berends hoopt dat de extra miljarden uit het nieuwe investeringsfonds en voor de woningbouw via regionale afspraken verdeeld zullen worden. Met een goede spreiding over het land van de investeringen kan de druk op de Randstad minder worden, geeft hij aan.

Evenwichtig

Zijn collega van Overijssel Andries Heidema onderschrijft dat: ,,Bij de uitwerking van de plannen dient wel gelet te worden op een evenwichtige verdeling tussen de Randstad en andere delen van het land.”

,,Ik ben blij met de impuls die het kabinet wil geven om Nederland welvarend te houden in een onzekere internationale economie’’, benadrukt Heidema. ,,Ook voor inwoners en ondernemers in Overijssel is het belangrijk dat zij merken dat het goed gaat met de economie. Het op te richten Investeringsfonds zou daaraan een bijdrage kunnen leveren. Grote infrastructurele projecten wachten op een financiële bijdrage van het Rijk. Denk aan de verbindingen tussen Zwolle en Twente, zowel op de weg (de N35) als over het spoor.’’ 

Ook de provincie Flevoland zegt ‘uit te kijken’ uit naar de verdere invulling van het investeringsfonds.

 1. Randy en Henk-Jan schieten te hulp na ernstig ongeluk Loenen: ‘Het leek wel een oorlogsgebied’
  PREMIUM
  video

  Randy en Henk-Jan schieten te hulp na ernstig ongeluk Loenen: ‘Het leek wel een oorlogsge­bied’

  Dinsdagavond, aan Kanaal Zuid in Loenen. Een vrouw loopt in shock over de weg. Een man zit zwaargewond klem in zijn gecrashte auto. Vrachtwagenchauffeur Randy Schilders is op dat moment aan het lossen bij het nabijgelegen Star Twin Motors van Henk-Jan Wolff. De mannen zijn na de klap naar buiten gegaan om eerste hulp te verlenen en zien veel automobilisten toeterend en filmend langs de puinhopen rijden. ,,Ongelooflijk, hoe diep kan je zinken?’’ vragen ze zich af.
 2. ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrijwilliger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje
  PREMIUM

  ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrij­wil­li­ger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje

  De oude zendinstallatie van Radio Kootwijk voor directe telefoonverbinding met Indonesië is geschiedenis geworden, maar vrijwilligster Coby de Haan is na 65 vrijwilligersjaren nog steeds actief bij het Kootwijker dorpsleven betrokken. ,,Hallo hallo Apeldoorn, hier Radio Kootwijk’’, waarschuwt de oud-voorzitter van de plaatselijke dorpsraad: ,,We gunnen toeristen al het moois van onze natuur, maar het zijn er zoveel en het wordt zo ontzettend druk in ons dorpje!’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn