Volledig scherm

Gelderland trekt meer toeristen

Het toerisme in Gelderland zit in de lift. Naast het stijgend aantal binnenlandse toeristen kiezen ook steeds meer buitenlandse gasten voor een bezoek aan de grootste provincie van Nederland. 

Dat meldt VisitVeluwe op basis van de voorlopige cijfers van het CBS over het eerste half jaar van 2018. Het aantal buitenlandse toeristen dat een bezoek bracht aan Gelderland, steeg ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar met 11,7 procent naar 314.000.

Ook bleven de buitenlandse toeristen vaker in Gelderland slapen. Het totaal aantal overnachtingen steeg met 7,4 procent naar 768.000. Duitsers en Belgen nemen bijna driekwart van het buitenlandse bezoek voor hun rekening.

Hotelovernachtingen

Het aantal buitenlandse toeristen dat een hotelovernachting in Gelderland boekt is met 16,3% gestegen. In het eerste half jaar van 2018 hebben 214.000 gasten overnacht in Gelderland, ook hierbij nemen de Duitse toeristen de grootste stijging voor hun rekening: ruim 65.000 oosterburen sliepen tussen januari en juli in een Gelders hotelbed. 

Aziaten

Het aantal Aziatische toeristen in Gelderland is nog altijd gering maar nam in het eerste half jaar wel toe met 15 procent. Volgens VisitVeluwe zijn onder hen vooral het Kröller-Müller Museum en het Nederlands Openluchtmuseum populair.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn