Volledig scherm
PREMIUM
Diemer Kransen (directeur VNOG) en Annette Bronsvoort (bestuursvoorzitter VNOG) © theo kock persfotografie

Gelderse brandweer geeft ruk aan de noodrem: 'We hebben meer voertuigen dan nodig’

De brandweer in deze regio gaat op de schop. De reorganisatie is nodig om het kostenplaatje weer op orde te brengen. Minder rubber, minder personeel maar meer vakbekwaamheid, zo vat de directie van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) het plan samen. Critici vrezen echter dat de veiligheid in het geding komt.

De geplande reorganisatie van de VNOG is in feite een ruk aan de noodrem. De kosten lopen sinds 2018 uit de pas en moeten daarom worden beteugeld. Onder leiding van een nieuwe directeur, Diemer Kransen, ging afgelopen jaar  de hand op de knip: er werd een vacaturestop afgekondigd en een deel van de trainingen en oefeningen zijn opgeschort. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn