Volledig scherm
PREMIUM
Deze automobilist houdt zich keurig aan de snelheid in Zuidbroek. © Kevin Hagens

‘Gele hesjes’ vragen in Apeldoorn op ludieke wijze aandacht voor snelheid

Slow Down Zuidbroek, een werkgroep die zich grote zorgen maakt over de verkeersveiligheid in de Apeldoornse wijk, probeerde vanmorgen op een ludieke wijze aandacht te vragen voor de snelheid in de buurt. 

Gele hesjes in Zuidbroek. Nee, er is geen sprake van volksoproer in Apeldoornse nieuwste woonwijk. Het zijn onschuldige kinderen die zich deze dinsdagmorgen in de fluorescerende overgooiers hebben gehuld. Vanwege hun eigen veiligheid is dat logisch. Toch is het ergens ook wel jammer. Nu vallen de bovenbouwleerlingen van basisschool Diamant Het Rooster op, terwijl dat eigenlijk niet moet.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn