Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Shutterstock

Gelre Ziekenhuis: Eerst een serieuze poging om te stoppen met roken voordat vruchtbaarheidsbehandeling begint

Een vruchtbaarheidsbehandeling in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn begint bij rokers straks pas na een wachtpauze van drie tot zes maanden. In die maanden moet het betreffende stel een serieuze poging om te stoppen doen. Het paar krijgt daarbij nadrukkelijk hulp aangeboden, zoals persoonlijke begeleiding.

Problemen

De zorgsector en de overheid zetten flink in op het ontmoedigen van roken tijdens zwangerschap. De nieuwste koers is om er niet alleen maar op te hameren dat roken slecht is. Zorgverleners gaan vooral bekijken hoe vrouwen - en eventueel partners - kunnen worden geholpen. Bijvoorbeeld door ook achterliggende problemen te bespreken. Die lijn is eind vorig jaar in Apeldoorn nationaal bekrachtigd, en dat is geen toeval. Deze regio is al ver op dit gebied. En er gaat nog een schepje bovenop, vertelt gynaecoloog Karien Hack van Gelre ziekenhuizen. 

  1. Kamerfractie CDA wil sneller besluit over overname Sandd door PostNL

    Kamerfrac­tie CDA wil sneller besluit over overname Sandd door PostNL

    Dat de Autoriteit Consument & Markt geen datum kan noemen voor een uitspraak over de fusie tussen de postreuzen Sandd en PostNL is de CDA-fractie in de Tweede Kamer in het verkeerde keelgat geschoten. ACM brengt daardoor bedrijven die opereren in een moeilijke markt in problemen meent het CDA, dat naar aanleiding van berichtgeving in deze krant over de kwestie vragen heeft gesteld aan staatssecretaris Mona Keizer (Economische Zaken & Klimaat).
  2. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn