Volledig scherm
PREMIUM
De Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. © Gelre Ziekenhuizen

Gelre Ziekenhuizen bijna onderaan ranglijst van ziekenhuizen

Bij een verwijde buikslagader is het percentage patiënten met complicaties hoger. Het percentage patiënten dat een beroerte krijgt of zelfs overlijdt na een vernauwde halsslagader-ingreep ligt er hoger. Mensen liggen er bovendien gemiddeld langer dan voorspeld in het ziekenhuis. Allemaal redenen waardoor Gelre Ziekenhuizen laag eindigt in de Ziekenhuis-ranglijst van de Stentor.

Gelre Ziekenhuizen - met vestigingen in Apeldoorn en Zutphen - staat op plek 24 van de in totaal 26 topklinische ziekenhuizen. Daarmee werd het vergeleken. Klinische hospitalen zijn grotere ziekenhuizen, voor patiënten uit een wijder gebied dan één stad. Topklinische centra houden innovatief onderzoek en daar wordt zorg geleverd die als hooggespecialiseerd wordt gekwalificeerd.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn