Volledig scherm
PREMIUM
Wat tegenwoordig een park is, daar gaat een voormalige vuilstort onder schuil: de Vellert. © Kevin Hagens

Gemeente Apeldoorn durft sanering stortplaats Vellert te stoppen

De sanering van voormalige stortplaats de Vellert wordt stopgezet. Volgens de gemeente Apeldoorn stroomt er nog maar zo weinig verontreiniging weg dat het niet langer nodig is om intensief aandacht te besteden aan de afgedekte vuilnisbelt aan de rand van Zuidbroek.

De gemeente scherpte een aantal jaren geleden het beleid aan voor de vier stortplaatsen waarvoor ze verantwoordelijk is, na een serie publicaties in de Stentor. Daarin waarschuwden deskundigen dat de stortplaatsen ‘tikkende tijdbommen’ zijn, doordat er nadat ze werden gesloten geen adequate maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat gevaarlijke stoffen via het grondwater wegstromen.

  1. Apeldoornse amateurvoetballer Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se amateur­voet­bal­ler Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’

    Apeldoorner Pernelly Biya (26) zag zondag op televisie hoe Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg geslingerd in de wedstrijd bij FC Den Bosch. Hij dacht meteen terug aan maart 2016. De toenmalige voetballer van VVOG uit Harderwijk (nu actief bij DOVO) werd getrakteerd op oerwoudgeluiden door supporters van tegenstander Harkemase Boys.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn