Volledig scherm
© Kevin Hagens

Gemeente Deventer regelt tijdelijk ander vervoer voor cliënten PlusOV

Taxi's van taxibedrijf TCR vervoeren tijdelijk de negentien cliënten van dagbestedingslocatie De Tamarinde in Deventer, zolang de problemen bij PlusOV nog voortduren. De gemeente Deventer grijpt in en heeft alternatief vervoer voor de dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel geregeld. 

,,Het vervoer liep hier niet goed. We hebben gekeken of het vervoer via PlusOV weer goed zou gaan lopen, maar hier was dat het niet het geval. En dus hebben we als gemeente besloten om het tijdelijk anders te regelen'', legt Susanne van der Putt van gemeente Deventer uit. Volgens de woordvoerder is het voor het eerst dat de gemeente bij een dagbesteding ander vervoer regelt. Eerder grepen andere gemeenten in bij het speciaal leerlingenvervoer, zoals bijvoorbeeld in de gemeente Epe waar vervoerder Van Den Beld uit Heerde tijdelijk enkele routes voor het leerlingenvervoer weer ging rijden. 

Problemen

PlusOV is een vervoerscentrale die voor de gemeenten van de Stedendriehoek en Heerde en Hattem het speciaal leerlingen-, dagbestedings- en ouderenvervoer regelt. Sinds augustus 2017 zijn er problemen bij de vervoerder, met cliënten die niet of te laat worden opgehaald, taxi's die niet goed uitgerust zijn en lange wachttijden bij de telefooncentrale. Inmiddels is een interim-directeur aangesteld en heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau een verbeterplan opgesteld. 

Zowel op de dagbestedingslocatie zelf als bij InteraktContour,  de organisatie waar de Tamarinde onder valt, wil niemand reageren of uitleggen tegen welke problemen ze aanliepen. 

Een woordvoerder van PlusOV bevestigt dat de gemeente Deventer heeft laten weten het vervoer tijdelijk anders te regelen dan via PlusOV. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn