Volledig scherm
© Theo Giele

Gemengde gevoelens na uitstel besluit over windmolens Beekbergsebroek

KLARENBEEK - Gemengde gevoelens bij zowel inwoners van Beekbergsebroek als energiecorporatie deA, nu de gemeenteraad van Apeldoorn het besluit over de windmolens voor zich uit heeft geschoven.

De raad neemt tot de zomer de tijd voor meer onderzoek naar de mogelijke komst van windmolens in Beekbergsebroek.

Marian Veldhuis voert namens de inwoners van het gebied het woord. Ze heeft gemengde gevoelens bij het besluit. "Aan de ene kant hebben we de indruk dat we, tijdens de belevingsdag vorig weekeinde, de gemeenteraad aan het twijfelen hebben gebracht. We hebben een andere kant en een kritisch geluid overgebracht. Dus we zijn blij met deze stap."

Veldhuis is wel bang dat inwoners nu het idee krijgen dat het een gelopen race is. "Inwoners moeten alsnog inspraakreacties inbrengen op de gebiedsvisie die nu ter inzage ligt. Wanneer mensen dat nu niet doen, hebben ze straks ook niks meer te zeggen, mochten er wel windmolens komen. Want die zoekzones voor de windmolens, die staan er nu wel in."

Ook Michael Boddeke, directeur bij energiecoöperatie deA kijkt dubbel naar het besluit. "Het is goed dat de gemeenteraad de consequentie van de ambitie die ze heeft op het gebied van energie, nog eens tegen het licht houdt. Die ambitie is op papier uitgezet, maar nu gaan ze zien wat dat in de praktijk betekent. En wat voor impact dat heeft op het landschap. Het is goed dat dat gesprek nu gevoerd gaat worden."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn