Gemengde reacties in Apeldoorn over onverwachte komst asielzoekers, kabinet krijgt volle laag

Met videoDe plotse crisisopvang van vluchtelingen in twee sporthallen in Apeldoorn maakt gemengde reacties los in de omgeving. Er is begrip dat er iets wordt gedaan om de hoge nood in Ter Apel wat te verlichten. Enthousiasme zelfs. Aan de andere kant klinkt er kritiek en zijn er zorgen. En het brengt broeiende onvrede aan de oppervlakte.

67 reacties

 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  Robert Scholten, de mensen die willen blijven kunnen een sociale huurwoning in Apeldoorn betrekken. De wachttijd daarvoor is slechts 7jaar en 9 maanden voor de autochtone bevolking.
 • Robbert Scholten

  5 maanden geleden
  Ik snap de opvang maar wat te doen op de iets langere termijn,dat die mensen terug gaan,daar geloof ik helemaal niets van,die oorlog is al vele jaren aan de gang
 • corinne van balen

  5 maanden geleden
  Gelukkig! Er is een opvolger voor Rutte gevonden! Ook één die alle problemen van Nederlanders negeert! Succes JM Schinkel!
 • Marieke Kok

  5 maanden geleden
  Goedenmorgen...... fijn dat de mensen hier in Apeldoorn terecht kunnen in een rustige omgeving. Hoop dat ze een beetje kunnen bekomen vd ellende die ze op de andere locatie hebben ondervonden! En ja er zullen vast asielzoekers bijzitten die gerust in hun eigen land hadden kunnen blijven. Hoop dat die er ook uit gefilterd worden. Maar mensen toch....... je zal zelf in deze ellende komen te zitten, zonder eigen toedoen!
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ Menno van Rij,we kunnen overeenkomsten opzeggen. Hongarije neemt geen asielzoekers op. Worden zij uit de EU gegooid.
 1. Wordt fietsroute onveilig? Apeldoorn vraagt politie advies, na zorgen uit omgeving
  PREMIUM
  8

  Wordt fietsroute onveilig? Apeldoorn vraagt politie advies, na zorgen uit omgeving

  Is het inderdaad vragen om ongelukken? De gemeente Apeldoorn wil bij het opknappen van de fietsroute naar de gemeentegrens met Epe op sommige kruispunten fietsers voorrang geven, op andere punten het kruisende verkeer. Daarover werd alarm geslagen door de dorpsraad Wenum-Wiesel en ook politiek is er het nodige over te doen. Wethouder Marco Wenzkowski belooft nu eerst advies te zullen vragen aan de politie.