Volledig scherm
De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen werd afgelopen zomer aangevallen door een Amerikaanse staffordshireterriër. De hond Royce wordt afgemaakt. © Foto Freddy Schinkel

Gemist? Buurman verwoest tuin in Uddel en vechthond uit Kampen afgemaakt

JOUW REGIONIEUWS GEMIST?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van afgelopen week.

Tuin buurman verwoest - Een conflict aan de Oudedijk in Uddel laaide afgelopen week in alle hevigheid op. Het gazon in de achtertuin van Harry Huisman werd door zijn buurman Gerrit van den Brink weg geschraapt. Volgens de buurman heeft Huisman geen recht de grond. ,,Wij voelen ons hulpeloos en verdrietig en bang.’’

Hond wordt afgemaakt - De hond Royce die afgelopen zomer in Kampen de zwangere Marissa de Lange ernstige verwondingen toebracht, wordt afgemaakt. Dat meldde burgemeester Bort Koelewijn van Kampen afgelopen week. De agressieve hond is een Amerikaanse staffordshireterriër.

Boerderij in vlammen op - Op Nationaal Park De Hoge Veluwe is deze week een rietgedekte boerderij uit 1855 in de as gelegd. De mensen die zich in de woning bevonden, konden een veilig heenkomen vinden. De brandweer voorkwam dat de vlammen oversloegen naar bomen en velden in de omgeving. 

Demonstratie intocht - In Zwolle was veel rumoer rond een aangekondigde demonstratie bij de intocht van Sinterklaas. De demonstratie tegen Zwarte Piet werd op het laatste moment verboden, omdat de veiligheid in het geding was. Voetbalsupporters verzamelden zich in groten getale om het pietenprotest te verstoren.

Duur betaalde vis - Een man die met levend aas viste in de binnenstad van Zwolle, kreeg een bekeuring van 389 euro. Ook vissende binnenvaartschippers, een visser bij de stuw Vechterweerd en een man die zonder schriftelijke toestemming viste gingen tijdens een grootscheepse controle op de bon.

Zonder rijbewijs tegen boom - Een 17-jarige jongen uit Nunspeet raakte deze week zwaar gewond bij een eenzijdig ongeluk op de Laanzichtsweg bij Oldebroek. Het slachtoffer bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Premium-verhaal van de Week

Slayerfans ontevreden - Fans van de trashmetalband Slayer waren boos op de organisatoren van het concert van hun idolen in de Zwolse IJsselhallen; deuren te laat open, te laag podium, slechte communicatie, slechte ventilatie, onvriendelijk personeel, slecht geluid, te warm, te weinig toiletten, zakkenrollers, mensen die bewusteloos vielen, bands die eerder begonnen dan aangekondigd.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn