Volledig scherm
Het eenmalige reünieconcert van de band Normaal was vrijdag binnen een paar minuten uitverkocht. De 17.500 kaartjes waren binnen no-time vergeven, maakte organisator Mojo bekend. © ANP Kippa

Gemist? Kaarten reünieconcert Normaal voor honderden euro's doorverkocht, honderden reizigers uit trein bij Apeldoorn gehaald

Ben je niet toegekomen om het regionale nieuws uit Oost-Nederland te volgen? Geen zorgen! Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag voor je op een rijtje gezet.

Treinverkeer - Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer lag bijna de hele avond plat. Ongeveer 300 reizigers werden uit een trein gehaald. Voor de gestrande treinreizigers werden bussen ingezet.

Kaartverkoop - Entreekaarten voor het terugkeerconcert van Normaal in Lochem worden op internet voor de hoofdprijs aangeboden. Concertorganisator Mojo, die de kaarten verkocht, vindt het heel vervelend dat er kaarten voor hogere prijzen worden doorverkocht, maar zegt niets te kunnen doen. ,,Dit mag, wettelijk gezien”, zegt woordvoerster Alexandra Garton.

Gele hesjes - Demonstranten in gele hesjes gingen vanmiddag de straat op in Meppel.  Het waren er welgeteld zeven. In Apeldoorn, Zutphen en Zwolle gingen de protesten niet door.

Vliegverbod - Boven de Oostvaardersplassen geldt vanaf maandagochtend anderhalve week een vliegverbod. Opvallend, want in die periode worden ruim 1800 edelherten afgeschoten. ,,Mogen mensen deze barbaarse, grootschalige jacht niet zien?”

Bruut - Café Bruut in Zwolle zocht afgelopen nacht steun bij het uitgaanspubliek. Het café ligt sinds de plaatsing van een granaat aan de voordeur in de clinch met de gemeente.

Brand - Een grote bult met waarschijnlijk hooibalen vatte vanavond vlam. De brandweer rukte met groot materieel uit.

Premium-verhaal van de dag

Eenzaamheid - Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra. De 24-jarige  Zwollenaar ging als vrijwilliger af en toe op bezoek bij de eenzame meneer Bouwstra. ,,Niemand verdient het om in eenzaamheid te sterven.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn