Volledig scherm
© Rob Voss

Gemist? PEC blijft ongeslagen. En: tienermeiden getraumatiseerd door politie

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 9 februari. 

CRASH
Bij een verkeersongeluk in Warnsveld is vanmorgen een automobilist omgekomen. Een busje en een auto botsten tegen 08.40 uur frontaal op elkaar op de Lochemseweg (N346) nabij Warnsveld.

KOTTERVISSERS
De Nederlandse kottervissers zijn radeloos. Woensdag wordt er in Europees verband gesproken over een totaalverbod op pulsvissen. De Nederlandse Vissersbond en Visned hebben een noodkreet verstuurd naar premier Rutte. ,,Ik heb zelfs overwogen om de koning een brief te schrijven.’’

STANK
Een lekkende tankwagen in Alblasserdam zorgde voor stankoverlast die tot in Oost-Nederland reikte. De penetrante geur was in Ermelo, Harderwijk, Kampen en Zwolle te ruiken. De hulpdiensten in Alblasserdam rukten en masse uit. Inwoners van Ermelo kregen een NL-Alert.

PEC
PEC Zwolle blijft ongeslagen in 2019. Het tiende punt van de tweede seizoenshelft werd zaterdagavond opgehaald in Heerenveen: 1-1.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Ze werden uitgescholden door agenten. Zaten urenlang vast. Mochten niet met hun ouders praten en waren doodsbang. Twee Apeldoornse tienermeiden liepen een trauma op door het optreden van de politie nadat ze werden verdacht van het stelen van een lippenstift. Hoewel hun onschuld snel vast stond, ging de verdenking pas later met veel moeite van tafel.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn