Deelnemers aan de quiz hoeven vrijdag niet voor deze vraag te vrezen; die is afgevallen omdat die bij nader inzien te moeilijk is bevonden. Alsnog als opwarmertje: We zien hier een landgoed dat vroeger aan de Dorpstraat gelegen was. Wat is de naam van dit landgoed?
A. Eikenhof
B. Randerode
C. Eikenhorst
D. Casa Bonita
Het juiste antwoord staat onderaan het artikel.
Volledig scherm
Deelnemers aan de quiz hoeven vrijdag niet voor deze vraag te vrezen; die is afgevallen omdat die bij nader inzien te moeilijk is bevonden. Alsnog als opwarmertje: We zien hier een landgoed dat vroeger aan de Dorpstraat gelegen was. Wat is de naam van dit landgoed? A. Eikenhof B. Randerode C. Eikenhorst D. Casa Bonita Het juiste antwoord staat onderaan het artikel. © CODA Archief

Geschiedenisquiz Apeldoorn is kers op de taart

Apeldoorn en historie? Jazeker, dat gaat samen. Voorheen deden zelfs eigen inwoners daar wel eens cynisch over, maar dat beeld is gaan veranderen. En de belangstelling voor lokale geschiedenis en erfgoed blijft groeien. De Apeldoornse geschiedenisquiz die vrijdag wordt gehouden is de kers op de taart. 

 1. Apenheul en Julianatoren waarschuwen bezoekers na datalek: 'Wees alert op telefoontjes en mails’
  PREMIUM

  Apenheul en Julianato­ren waarschu­wen bezoekers na datalek: 'Wees alert op telefoon­tjes en mails’

  Gegevens van bezoekers van de Apenheul en Julianatoren zijn onbedoeld verspreid door een datalek bij Ticketcounter. Een bestand met persoonsgegevens van bezoekers die via de website van de dierentuin en het pretpark in Apeldoorn kaartjes hebben gekocht of in het bezit waren van een abonnement zijn in verkeerde handen gekomen. De bedrijven waarschuwen bezoekers om alert te zijn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Fikse brand verwoest woning in Raalte
  Play

  Fikse brand verwoest woning in Raalte

 2. Rutte: Als ik vertrek uit politiek, ga ik onderwijs in
  Play

  Rutte: Als ik vertrek uit politiek, ga ik onderwijs in

Apeldoorn