Deelnemers aan de quiz hoeven vrijdag niet voor deze vraag te vrezen; die is afgevallen omdat die bij nader inzien te moeilijk is bevonden. Alsnog als opwarmertje: We zien hier een landgoed dat vroeger aan de Dorpstraat gelegen was. Wat is de naam van dit landgoed?
A. Eikenhof
B. Randerode
C. Eikenhorst
D. Casa Bonita
Het juiste antwoord staat onderaan het artikel.
Volledig scherm
Deelnemers aan de quiz hoeven vrijdag niet voor deze vraag te vrezen; die is afgevallen omdat die bij nader inzien te moeilijk is bevonden. Alsnog als opwarmertje: We zien hier een landgoed dat vroeger aan de Dorpstraat gelegen was. Wat is de naam van dit landgoed? A. Eikenhof B. Randerode C. Eikenhorst D. Casa Bonita Het juiste antwoord staat onderaan het artikel. © CODA Archief

Geschiedenisquiz Apeldoorn is kers op de taart

Apeldoorn en historie? Jazeker, dat gaat samen. Voorheen deden zelfs eigen inwoners daar wel eens cynisch over, maar dat beeld is gaan veranderen. En de belangstelling voor lokale geschiedenis en erfgoed blijft groeien. De Apeldoornse geschiedenisquiz die vrijdag wordt gehouden is de kers op de taart. 

 1. KAART | Aantal nieuwe positieve tests in regio daalt wéér: Urk enige gemeente ‘in het rood’
  Check jouw gemeente

  KAART | Aantal nieuwe positieve tests in regio daalt wéér: Urk enige gemeente ‘in het rood’

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland is vandaag opnieuw gedaald. Er zijn tussen gisterochtend en vanochtend 357 nieuwe positieve tests gemeld, een dag eerder waren dat er 428. Op de coronakaart zien we dat Urk nu de gemeente is met veruit de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. Hattem, dat gisteren nog donkerrood kleurde op de kaart, doet het vandaag een stuk beter.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Video van de Dag | Aandoenlijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo
  Play

  Video van de Dag | Aandoen­lijk: jeugd Ghana loopt warm voor kidsrun in Ermelo

  18 mei
 2. Ravage in Zwolse volkstuinen: honderd tuinen vernield
  Play

  Ravage in Zwolse volkstui­nen: honderd tuinen vernield

Apeldoorn