Erik Droogh
Volledig scherm
Erik Droogh © Henri van der Beek

Geschorste Erik Droogh nu definitief weg als directeur van Leisurelands

Erik Droogh vertrekt na twintig jaar als directeur van recreatiebedrijf Leasurelands, dat eigenaar is van terreinen als Strand Horst in Ermelo en Bussloo bij Apeldoorn. Verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen zou de reden zijn achter Drooghs vertrek. Het ontslag volgt enkele weken nadat de gewezen directeur werd geschorst.

In een toelichting zegt interim-directeur Thomas Heerkens dat verschillen van mening over ‘de bedrijfsvoering’ en over ‘projecten’ er samen voor hebben gezorgd dat een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan. Concrete voorbeelden wil hij daarbij niet noemen. Wel zegt hij dat het ,,niet om fundamentele zaken gaat.” Waarom de verschillen dan wel leidden tot een schorsing en vervolgens een definitief vertrek, wil Heerkens niet zeggen: ,,Maar het is niet zo dat dit opeens ontstaat.”

Volgens Heerkens gaan Leisurelands en oud-directeur Droogh ‘na goed overleg’ uit elkaar. Hoe dit goede overleg valt te rijmen met de schorsing van vier weken geleden, kan Heerkens niet zeggen. ,,Ik ben hier pas gekomen ná de schorsing.”

Ontslagvergoeding

Droogh - die meerdere keren onder vuur lag vanwege de hoogte van zijn salaris - krijgt van Leisurelands een ontslagvergoeding mee. Hoe hoog die is, wil Heerkens niet zeggen. ,,Als iemand ontslag krijgt heeft diegene volgens de wet recht op een vergoeding, daar voldoen wij aan. Er zijn dus afspraken over gemaakt. ”

Thomas Heerkens blijft aan totdat een opvolger voor Erik Droogh is gevonden. Erik Droogh was telefonisch vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Twintig recreatiegebieden

Leisurelands is eigenaar van twintig recreatiegebieden op de Veluwe, de regio Nijmegen en in de Achterhoek en Liemers. Hieronder vallen onder meer Strand Horst in Ermelo, Kievitsveld in Epe, Bussloo bij Apeldoorn en de Zandenplas in Nunspeet. Leisurelands is in 1962 opgericht als de Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV).

Tot 1999 was de RGV volledig in handen van de overheid en werd zij met subsidiegeld draaiende gehouden. Op 1 januari van dat jaar kwam daar echter verandering in. De RGV werd verzelfstandigd en moest voortaan zelf de broek op zien te houden. Wel hielden de betrokken gemeenten via hun rol als aandeelhouder een vinger aan de pols.

Erik Droogh trad in 1999 aan als directeur van de RGV en stond dus ruim twintig jaar aan het roer van het recreatiebedrijf. In 2015 werd de RGV omgedoopt tot Leisurelands. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn