Volledig scherm
© Foto archief Erna Lammers

Gesprekken met ouders om overlast De Maat in Apeldoorn tegen te gaan

APELDOORN - Zes jongeren zijn in beeld bij gemeente en politie als overlastgevers in winkelcentrum De Maat. Voor die jongeren wordt een plan van aanpak bedacht, dat onder andere bestaat uit een gesprek met de ouders van de jongeren.

Dat meldt Herman van Haarlem, teamchef van de politie in Apeldoorn.

In totaal zijn er dit jaar 41 meldingen van overlast door jongeren in winkelcentrum de Maat binnengekomen bij de politie. Buurtbewoners en winkeliers ondervinden overlast van jongeren die in verschillende samenstellingen rondhangen in het winkelcentrum. Geluidsoverlast, troep op straat en een onveilig gevoel. Volgens Carolien Bokma, voorzitter van de vereniging van eigenaren, is de ergste overlast inmiddels wel over.

Zelf vinden de jongeren dat het wel meevalt met de overlast die ze veroorzaken in en rond winkelcentrum De Maat in De Maten. Ze hangen vooral een beetje rond in winkelcentrum, maar echt iets verkeerd doen? "In de krant stond dat bewoners high worden op hun balkon van de wietlucht, maar de helft van onze groep blowt helemaal niet. Dat was echt heel erg overdreven", zegt een van de jongeren (15) uit Apeldoorn. Ze zit met een paar vrienden in jongerencentrum De Dreven, waar ze drie keer per week terecht kunnen. "Dat is ook de reden waarom we vaak bij het winkelcentrum staan, want het jongerencentrum hier is lang niet altijd open. In het winkelcentrum staan we droog. Als er een andere plek in de wijk zou zijn gingen we daar wel naar toe. Maar we worden overal weggestuurd."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn