De werkzaamheden zijn vrijdagavond van start gegaan.
Volledig scherm
De werkzaamheden zijn vrijdagavond van start gegaan. © Kevin Hagens

‘Gevaarlijkste kruispunt van Gelderland’ gaat dit weekeinde eindelijk op de schop

Wie dit weekeinde vanuit De Maten naar het centrum van Apeldoorn wil moet er rekening mee houden dat de kruising Matenpoort met de Ovenbouwershoek tot en met maandagochtend 05.00 uur dicht zit. Een nieuwe indeling van de weg moet een einde maken aan de lange reeks ongevallen. Er komt nieuw asfalt op het kruispunt.

5 reacties

 • G Bosselaar

  2 jaar geleden
  Ik had de ovenbouwershoek gewoon van die kant afgesloten voor verkeer. Alleen toegankelijk voor fietsers. Verkeer moet dan via de Wagenmakershoek. Ben je toch in één keer klaar?
 • Roelof Veldhuis

  2 jaar geleden
  Toe maar: nog meer verkeerslichten in Apeldoorn, waar er al bovengemiddeld veel van staat a €K10 p/j. per instalatie. Wie van de verkeerskundigen heeft er aandelen Vialis/Siemens?
 • kor Flokstra Kor

  2 jaar geleden
  Sorry maar nieuwe verkeerslichten en nieuwe opstelplaats voor fietsers,waar is dat voor nodig?De meeste fietsers (ook ouderen)fietsen gewoon door rood omdat ze geen geduld hebben of niet optijd van huis vertrokken zijn. Als we er één voor de bus zien vliegen en we er wat van zeggen 'steken ze de middelvinger op.Ze hebben overal lak aan. Maak een kruising veilig door zelf de verkeersregels te respecteren.
 • WG Jansen

  2 jaar geleden
  Vanuit de Maten een aparte rechtsafstrook naar de Ovenbouwershoek? Is dat niet wat overdreven? Niemand slaat daar rechtsaf. Dat verkeer kan bij de Wagenmakershoek al het industrieterrein op en bij de Ovenbouwershoek komen. En komende vanuit de Ovenbouwershoek alleen rechtsaf richting centrum of Laan van Mensenrechten lijkt mij meer dan voldoende. Maak t niet moeilijker dan het is.
 • Jeroen Van der Wal

  2 jaar geleden
  een nieuwe opstelplaats voor de fietsers zie ik hier staan. Dat is natuurlijk heel goed en mooi en veilig in de theorie.. Ware het niet dat 80% de verkeerslichten leuke decoratie vinden, licht op de fiets niet nodig vinden, en oortjes in hebben waardoor ze het niet alleen niet zien, maar ook niet horen. Nu geld dit niet alleen voor fietsers.. als beroepschauffeur kom ik dagelijks ook heel veel slechte automobilisten tegen. maar pak eerst de fietsers met oortjes/telefoon/roodlicht enz. aan !