De Belgische polsstokhoogspringer Guillaume Gobin laat via Facebook weten dat het goed met hem gaat.
Volledig scherm
De Belgische polsstokhoogspringer Guillaume Gobin laat via Facebook weten dat het goed met hem gaat. © Facebook Guillaume Gobin

Gewonde Belgische polsstokhoogspringer wil na ongeval in Apeldoorn snel weer springen

VIDEODe Belgische polsstokhoogspringer Guillaume Gobin laat via social media weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. De atleet kwam zondagmiddag hard ten val tijdens de Urban Pole Vault Series in Apeldoorn en liep een schedelbreuk, herseneschudding en sleutelbeenbreuk op.

Gobin sprong op het Raadhuisplein in Apeldoorn, maar werd door de polsstok teruggeworpen. Op een hoogte van ongeveer vier meter liet hij zijn stok los en kwam nog voor de mat hard ten val op de klinkers op het plein. Met een ambulance werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd geconstateerd dat Gobin zijn sleutelbeen had gebroken, een zware hersenschudding opgelopen had en een schedelbreuk. 

Facebook

'Het zachte weefsel en mijn ruggenmerg zijn niet beschadigd', laat hij weten via Facebook. ,,Guillaume maakte een vrij zware val en viel met zijn hoofd op de grond. Diagnose: gebroken sleutelbeen, hersenschudding en schedelbreuk. Guillaume verliest zijn motivatie niet en keert zo snel mogelijk terug. Hij rust maximaal om sterker terug te komen.”

Eelco Sintnicolaas, een van drie initiatiefnemers van driedaagse polsstokhoogspringevenement in de binnenstad is blij. ,,Hij was zondagavond al weer aanspreekbaar en maakte grapjes. Hij zei dat hij niet kon wachten om na zijn herstel weer te kunnen springen. En wil in de toekomst graag weer meedoen met de series. De kans is groot dat Guillaume maandag al naar huis in België mag.''

Zie hier de beelden van de sprong en het evenement:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn