Gewonde werknemer maakt het ‘naar omstandigheden goed’ na val in bassin in Apeldoorn

videoDe 23-jarige man die gistermiddag in een leeg bassin in Apeldoorn viel maakt het naar omstandigheden goed, zo laat zijn werkgever Stork weten. De man ligt nog wel in het ziekenhuis.

De 23-jarige werknemer uit Drenthe was bezig met opruimwerkzaamheden op het terrein van Vitens aan de Amersfoortseweg toen hij door nog onbekende oorzaak in een bassin in aanbouw viel. Het bassin is zo’n zes meter diep. ,,De dagwerkzaamheden waren klaar toen het ongeval gebeurde,’’ aldus Stork-woordvoerder Beatrijs van de Ven. Omwille van de privacy van de man zijn de precieze verwondingen niet bekend gemaakt.

Hoogwerker

De man ligt nog in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed. ,,Onze werknemer is gelukkig nooit in levensgevaar of buiten bewustzijn geweest’’, vervolgt Van de Ven. Zij is blij dat de collega’s van de man adequaat hebben gehandeld. Zo werden gelijk de hulpdiensten ingeschakeld. Een opgeroepen traumahelikopter landde in de omgeving. Een boswachter bracht het team van de traumahelikopter vervolgens naar het bassin, want het was niet mogelijk om op de bouwplaats te landen. Een hoogwerker van de brandweer werd ook ingezet bij de hulpverlening. Met behulp van de hoogwerker werd het slachtoffer uit het bassin gehaald.

Quote

Onze werknemer is gelukkig nooit in levensge­vaar of buiten bewustzijn geweest’

Beatrijs van de Ven, Woordvoerder Stork

Vitens reageerde gisteren al op het bedrijfsongeluk. ,,Wij zijn enorm geschrokken van het ongeluk. Onze zorgen gaan nu uit naar de gewonde man’’, reageerde Vitens-woordvoerder Bram Inklaar. Hij liet weten dat Vitens in ‘goed contact’ staat met het aannemersbedrijf. ,,De collega’s van de gewonde man houden ons op de hoogte over het welzijn van de man.’’ Stork houdt de gezondheidstoestand van de werknemer ook nauwlettend in de gaten, laat van de Ven weten.

Onderzoek

Het ministerie van SWZ, de voormalige arbeidsinspectie, heeft het bedrijfsongeluk in onderzoek. Het is niet bekend wanneer de resultaten van het onderzoek worden verwacht. Elizabeth Palandeng, woordvoerder van de inspectie SWZ laat weten dat onderzoeken naar arbeidsongevallen weken tot maanden kunnen duren.

De gewonde viel in een waterbassin van Vitens in Apeldoorn
Volledig scherm
De gewonde viel in een waterbassin van Vitens in Apeldoorn © Pim Velthuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn