Volledig scherm

GGNet gaat depressies te lijf met 'fietsvakantie' in de Franse Alpen

WARNSVELD/APELDOORN In de kapel op het GGNet-terrein aan de Deventerstraat in Apeldoorn is dinsdagavond 4 juni een informatiebijeenkomst over het project TOURneSOL.

In de letterlijke vertaling betekent het Franse woord tournesol: zonnebloem (draai naar de zon). Als het aan de initiatiefnemers ligt gaan de deelnemers, cliënten van de GGNet-locaties Warnsveld en Apeldoorn, die beweging ook daadwerkelijk maken. De fietsreis, die de deelnemers moet voeren van de Mont Ventoux naar het klooster waar Vincent van Gogh verbleef in een depressieve periode van zijn leven, is gepland in de tweede week van september.

Soep en broodjes staan 6 juni om half zes klaar. Om 18.15 uur wordt de documentaire Te Gek getoond.

Daarna komt om 19.00 uur Stefan Groothuis in beeld, om 19.30 uur gevolgd door Maarten van Buuren. Hij houdt een lezing waarin zijn boek Kikker gaat fietsen! centraal staat. Vervolgens wil hij met de aanwezigen in gesprek over het belang van beweging (met name fietsen) in de pressie. De initiatiefgroep spant zich in nog voor enkele deelnemers een fiets, fietskleding en de verblijfskosten te financieren. Daarom is sponsorhulp zeer welkom. Inlichtingen bij Jos van der Leur, j.vanderleur@ggnet.nl of 055-3686217.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn