Op deze plek, aan De Bovenkruier, moeten de negen hufterwoningen komen in Apeldoorn. Rechts de locatie van zorgverlener Riwis.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek, aan De Bovenkruier, moeten de negen hufterwoningen komen in Apeldoorn. Rechts de locatie van zorgverlener Riwis. © Archief / Maarten Sprangh

‘Giftige cocktail’ dreigt volgens Apeldoornse buurt bij komst ‘hufterwoningen’: ‘Is dit wel zo handig?’

De aangekondigde komst van ‘hufterwoningen’ in Apeldoorn-Noord staat onder extreme hoogspanning. Ondernemers en buurtbewoners maken zich grote zorgen en spreken in een brandbrief van ‘een giftige cocktail’ als negen overlastveroorzakers daar worden gehuisvest. Zo vrezen ze dat patiënten van naastgelegen zorginstellingen in de problemen zullen komen.

1 reactie

 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Ik vind dat een zeer geschikte lokatie, ondanks het feit dat het toch wel dicht bij ons geliefde Berg und Wald wijk komt.
 1. Daan (12) uit Twello is gekluisterd aan rolstoel en steelt show bij Zapp Awards: ‘Je bent echt een doorzetter!’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  1

  Daan (12) uit Twello is gekluis­terd aan rolstoel en steelt show bij Zapp Awards: ‘Je bent echt een doorzetter!’

  Daan Mus (12) is gekluisterd aan een rolstoel. Het weerhoudt het kleine manneke uit Twello niet van een grootste prestatie, vinden ze ook bij Zapp, het populaire kinderblok op NPO-tv. Mus kreeg tijdens de Zapp Awards, het bekende kindergala een toponderscheiding voor zijn actie voor Spieren voor Spieren. Helemaal bijzonder omdat Daan zelf een spierziekte heeft. ‘Je bent echt een doorzetter!’
 2. Zorgen in Apeldoorn om kennis over Holocaust bij jongeren: ‘Er is zoveel onzin op sociale media’
  PREMIUM

  Zorgen in Apeldoorn om kennis over Holocaust bij jongeren: ‘Er is zoveel onzin op sociale media’

  Bij herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch leren ze jongeren over het gruwelijke lot dat 1421 (voornamelijk) psychiatrisch patiënten in de Tweede Wereldoorlog trof. Nu veel jongeren de Holocaust in twijfel trekken, is educatie over de Jodenvervolging belangrijker dan ooit. ,,Met zoveel onzin op sociale media, is het voor jongeren ingewikkeld om feit en fictie over de Holocaust uit elkaar te houden.”