Thijs Houtappels, Ton Heerts en Bert Blaauw in de nieuwbouw van KleinGeluk, Juliana. De kamers zijn bedoeld voor mensen die moeten herstellen van corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Houtappels, Ton Heerts en Bert Blaauw in de nieuwbouw van KleinGeluk, Juliana. De kamers zijn bedoeld voor mensen die moeten herstellen van corona. © Kevin Hagens

Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten

De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.

,,Een heel dubbel gevoel’’, omschrijft Bert Blaauw, bestuurder van KleinGeluk, zijn gevoel bij het gloednieuwe pand van zijn organisatie. ,,We zijn ontzettend blij met deze prachtige locatie, waar bewoners met (lichte) dementie straks uitstekend gaan wonen. Natuurlijk zouden we het pand graag willen inzetten waar het voor is bedoeld. Maar we moeten nog even geduld hebben.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn