Gonny Bakker en Toon Hartgers zijn trotse winnaars van de Dorpsprijs Ugchelen 2018.
Volledig scherm
Gonny Bakker en Toon Hartgers zijn trotse winnaars van de Dorpsprijs Ugchelen 2018. © Theo Logtenberg

Gonny en Toon ‘onmisbaar stel’ voor Ugchelen

Gonny Bakker en Toon Hartgers een ‘onmisbaar stel’ voor Ugchelen ontvingen zaterdagmiddag de Dorpsprijs Ugchelen 2018. Er barstte een luid applaus los toen uit de eerste woorden van Kees Kommer, de scheidende voorzitter van de dorpsprijs commissie, bleek dat de prijs naar de nieuwe uitbaters van dorpshuis Ugchels Belang ging. 

,,Als team zijn ze in Ugchelen het toppunt van gastvrijheid en activiteiten’', is de eerste zin op de oorkonde, die het stel samen met het beeldje de papierschepper ontving. De uitreiking van de award was op de nieuwjaarsreceptie in het dorpshuis. 

Back in Town

Meer dan vierhonderd bezoekers waren ook gekomen om de nieuwe beheerders Bakker en Hartgers (sinds januari) de hand te schudden. En na de uitreiking vormde zich opnieuw een rij, nu om het duo te feliciteren. Naast hun werk in café Back in Town maken ze al jaren tijd vrij voor nevenactiviteiten. Zo helpt Bakker onder meer bij zwerfvuilacties en het schoonmaken van de sprengen. 

Hartgers was lid van de Dorpsraad, vrijwilliger bij Brandweer Ugchelen en organiseerde het biervatrollen. ,,We hebben er geen woorden voor. Het is totaal onverwacht. We hebben de bui niet zien aankomen.’' De winnaars zijn met de waardering duidelijk in hun nopjes. Bakker: ,,Het medeleven, het gunnen. Dat doet je goed. Het beeldje krijgt zeker een plaats hier in het dorpshuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn