Volledig scherm
Een van de huidige vijf luiercontainers in Apeldoorn. © Jeroen Pol

Gratis inname van luiers in alle wijken Apeldoorn

Alle huishoudens in Apeldoorn die luiers of incontinentiemateriaal gebruiken, kunnen die over een tijdje gratis weggooien. De gemeente Apeldoorn gaat op zo'n vijftig plekken speciale containers neerzetten.

Veel mensen die luiers bij hun afval hebben, balen ervan dat ze op die manier veel restafval hebben. Om die reden stemde de gemeenteraad vorig jaar in met een proef voor een aparte inzameling. Zo'n 500 huishoudens kregen een pasje om een van de vijf ondergrondse luiercontainers in Apeldoorn mee te openen.

Succes

Die proef is een groot succes, blijkt uit een evaluatie. Van de deelnemers is 97 procent (zeer) tevreden over de werkwijze. Het is voor burgemeester en wethouders reden de proef om te zetten in een definitieve regeling. Met dus meer containers, zodat er een goede spreiding over wijken en dorpen is.

De luiercontainers worden in een buurt geplaatst op het moment dat in dat gebied ook de grijze container (restafval) bij laagbouwwoningen wordt omgeruild voor een oranje bak (plastic). Dat gebeurt in fases, te beginnen met twee buurten in Apeldoorn-Zuid.

  1. Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn
    PREMIUM

    Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn

    Drinkende en rondhangende Oost - Europeanen waren al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners rond winkelcentrum Kayershof in Apeldoorn Zuid. Aan die overlast hoopt burgemeester John Berends, op de valreep van zijn afscheid van Apeldoorn, nu een einde te maken. Een afspraak tussen uitzendbureaus's en slachterij Ekro moet ervoor zorgen dat de werknemers zich, ook buiten het werk, netjes gedragen. Onderdeel van de afspraak is dat er voor klachten uit de buurt binnen twee werkdagen een oplossing gevonden wordt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn