Volledig scherm
PREMIUM
Hier was het nog een open terrein, waar Adri Rademaker (r) en buurman Arthur Abeleven achter hun woningen aan de Van Galenstraat tegenaan keken na de sloop van een schoolgebouwtje. Uit de 'verstening' die inmiddels een feit is moet de gemeente lering trekken, stelt de PvdD. © Archief, Maarten Sprangh

Grind in plaats van groen; Apeldoorn moet lering trekken uit omstreden woonproject, vindt PvdD

Terwijl op de ene plek paradepaardjes van vergroening worden opgetuigd, worden andere plekken in de binnenstad juist versteend... Apeldoorn moet lering trekken uit de bouw van een omstreden appartementengebouw aan de Van Galenstraat, stelt de Partij voor de Dieren. 

Het bewuste pand, waar de bewoners bijna in kunnen trekken, stond maandenlang symbool voor burgerlijke ongehoorzaamheid en verzet. Boze buren hulden zich in ‘gele hesjes’ en waren vastberaden om bouwvakkers de weg te versperren, uit protest tegen het bouwplan. De projectontwikkelaar had echter alle vergunningen voor het gebouw binnen en viel daarmee niets te verwijten, constateerden burgemeester en wethouders. Hij mocht gewoon bouwen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn