Een impressie van het nieuwe complex, gezien vanuit de Hoofdstraat. Hier zou een nieuw horecapleintje kunnen ontstaan, denken de initiatiefnemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het nieuwe complex, gezien vanuit de Hoofdstraat. Hier zou een nieuw horecapleintje kunnen ontstaan, denken de initiatiefnemers. © I’M Architecten/De Hoofdstraat

Groen licht voor woontoren van dik 70 meter in hartje Apeldoorn (en daar is niet iedereen blij mee)

pollIs het een aanwinst voor Apeldoorn? Volgens de nieuwste planning staat er in 2024 in het hart van de stad een hoge woontoren. Iets later dan gepland, maar de initiatiefnemers hebben nu een belangrijke horde genomen. Ondanks kritiek van sommige politici: is dit gebouw té hoog?

11 reacties

 • G. Schouten

  2 jaar geleden
  Mogen dieren niet in te kleine ruimten bijeen leven, bio-industrie noemen ze dat. Sterk bekritiseert door een club als Wakker Dier. Blijkbaar zorgt de enorme woningnood ervoor dat mensen in hoge gebouwen voor veel geld opgehokt mogen worden op een klein stukje grond. En dat mag wel!
 • E. Timmer

  2 jaar geleden
  Apeldoorn mag best een aantal in het oogspringende woontorens hebben. Kijk naar de grote steden in Nederland en er staat wel een markant gebouw in het centrum. Zeker als daarmee een nu verpauperend stukje grond opgewaardeerd wordt. Echter de woningnood onder starters gaan we hier niet mee oplossen. Zet die toren er neer en de welgestelden onder ons kunnen op niveau gaan wonen. Breek daarnaast de verpauperende oude kantoren van CB af en realiseer daar voor starters woningen in het centrum.
 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Schiet toch niet op zo, maar 60 gemiddelde huurwoningen. En 4 tot 5 ton woningen. Hahaha wat een verstand. Ja geld stinkt niet dus doe je maar wat.
 • J Kruize

  2 jaar geleden
  Het zou fijn zijn als de ontwikkelaar ook verplicht werd om een evenredig aantal betaalbare woningen te plaatsen. Maar dat gaat natuurlijk ten koste van de winst. En dat is nu juist het probleem. Bouwen voor de winst ipv bouwen om de woningnood te verhelpen. Het word tijd dat de overheid de regie neemt en niet de bedrijven.
 • Ben Herms

  2 jaar geleden
  Zoals het er nu bij ligt is ook niet bijzonder, vanuit je balkon kijk je uit op wildplassen, hondenuitlaatplaats,afval en nog meer rare toestanden. Laat maar komen,weer een plek die een doorn in het oog is van verpaupering.