De Apenheul-parkeerplaats op het complex van AGOVV.
Volledig scherm
PREMIUM
De Apenheul-parkeerplaats op het complex van AGOVV. © Maarten Sprangh

GroenLinks en PvdD boycotten bezoek aan Apenheul vlak voor besluit over parkeerplan in Apeldoorn-West

Een uitnodiging van Apenheul voor een ontbijt met exclusieve rondleiding is in het verkeerde keelgat geschoten bij enkele partijen in de Apeldoornse gemeenteraad. De Partij voor de Dieren en GroenLinks boycotten de sessie, die wordt gehouden kort voordat de raad een besluit moet nemen over een parkeerplan voor Apeldoorn-West. Apenheul lobbyt voor een van de opties. 

De verkeers- en parkeeroverlast in Apeldoorn-West zorgt al jaren voor discussie. Om de overlast terug te dringen huurt de gemeente op dit moment twee trainingsvelden van AGOVV, om te dienen als overloopparkeerplaats voor Apenheul. Dat zou een tijdelijke oplossing zijn. Inmiddels heeft de gemeente alle mogelijke oplossingen doorgelicht en volgende week donderdag worden de bevindingen voorgelegd aan de gemeenteraad. Een van de opties is - zoals Apenheul wil - om de tijdelijke parkeerplaats bij AGOVV definitief te maken. Een andere is om een transferium aan te leggen - daarvoor is een terrein bij de Cantharel beschikbaar - en Apenheul-bezoekers bij piekdrukte het laatste stuk per bus te vervoeren.  

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn