Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. © ANP

Grondbezitters willen wolven kunnen afschieten: ‘Als het misgaat, is het in Nederland’

Poll + updateEen groep van 24 grootgrondbezitters wil dat het mogelijk wordt om wolven dood te schieten. Ze vragen hiervoor aandacht bij minister Christianne van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof). Volgens de grondbezitters is gecontroleerd beheer van de wolf noodzakelijk om te voorkomen dat het helemaal uit de hand loopt. 

32 reacties

 • Jules Vismale

  3 weken geleden
  @J de Keijzer, het enigste moordlustige beest in Nederland is gewoon de mens zelf! Het is hier totaal onmogelijk om Nederland in een Hof van Eden te veranderen en gezien alle schade die wij mensen aanrichten in de natuur en onder elkaar is het ontzettend egoïstisch om te verkondigen dat wolven hier niet horen en wij mensen wel! Het zou me zelfs niets verbazen als die grondbezitters dadelijk zelf met de dood worden bedreigd en ik hoef van hen zeker geen premie te hebben om op wolven te jagen!
 • jan wensink

  3 weken geleden
  Jammer dat de grondeigenaren geen contact hebben gezocht met al die grondeigenaren met schapen , paarden, pony's en runderen die hen zeker steunen. Ieder voor zich werkt in deze niet maar op zeer grote schaal samenwerken een front vormen tegen de groep "wolvenknuffelaars".
 • Eduard N.

  3 weken geleden
  Heel erg goed plan om die wolven te bestrijden! Bijna niemand zit op dat moorddadige ras hier te wachten. Schapen, moeflons, kippen etc.etc aanvreten en dan vertrekken!!
 • Fred van der Ham

  3 weken geleden
  Belachelijk dat grondbezitters de wolven willen afschieten, terwijl de schapen, moeflons etc. een groter probleem zijn voor de natuur. Verspreiden ziektes door teken te verspreiden etc.
 • Jules Vismale

  3 weken geleden
  De enigsten die Nederland totaal naar de knoppen helpen, en niet de wolven, zijn toch echt de mensen zelf! De afgelopen tijd werden hier tallozen stuks aan pluimvee geruimd en ik heb nergens gelezen dat daar over werd geklaagd, laat staan dat de opruimers hiervan worden verfoeid of doodgewenst! Die 24 grondbezitters gaan toch zeker ook niet proberen om premies uit te loven voor criminelen, aanranders, verkrachters en linkse politici, die hier al jarenlang Nederland onveilig maken, te doden?

Apeldoorn