Apeldoorn gaat definitief voor een nieuwe brandweerkazerne aan de Matenpoort. Daarbij moet ook een brug komen over het kanaal, om de aanrijtijden naar de zuidkant van de stad te verminderen. Nu kunnen daar alleen fietsers van oost naar west.
Volledig scherm
PREMIUM
Apeldoorn gaat definitief voor een nieuwe brandweerkazerne aan de Matenpoort. Daarbij moet ook een brug komen over het kanaal, om de aanrijtijden naar de zuidkant van de stad te verminderen. Nu kunnen daar alleen fietsers van oost naar west. © Maarten Sprangh

Hagelnieuwe brandweerkazerne in Apeldoorn krijgt voorkeur boven flinke verbouwing

Liever een hagelnieuw gebouw dan de voormalige panden van Ter Hoeven Verf aan de Matenpoort tot een brandweerkazerne verbouwen. Voor die optie kiest de gemeenteraad van Apeldoorn. Nieuwbouw biedt de kans op maatwerk en is voor de toekomst de meest duurzame oplossing, zo luidt de algehele opinie.

6 reacties

 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Dus eerst een pand aankopen en vervolgens niet weten of het goedkoper is om er te verbouwen of nieuwbouw te plaatsen. Vreemde gang van zaken. Per slot van rekening koop je niet alleen de grond maar ook het gebouw,dus ben je duurderuit en gooi je het pand tegen de vlakte. O ja natuurlijk het geld is toch niet van de gemeente Apeldoorn maar van de inwoners en daar kun je meedoen wat je wil.
 • J WILLEMS

  2 maanden geleden
  Slechte plek, de bewoners van Vaassen, Zuidbroek en Kerschoten/Osseveld hebben hier helemaal niets aan; in de Maten is al een kazerne. En de brug moet een ophaalbrug worden! om het kanaal ook beter bevaarbaar te houden . En die brug zit natuurlijk ook niet bij de bouwkosten , dat is een ander potje. Kosten neutraal ?? Laat me niet lachen, dat is bij de overheid nog NOOIT vertoond.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Natuurlijk, (gemeenschaps) geld zat........ Als dergelijke kostbare uitgaven gedaan moeten worden, gemeentehuis, marktplein, brandweerkazerne etc etc dan is alles mogelijk. Maar de burgers zelf kunnen in de kou blijven staan!
 • R. Waardenburg

  2 maanden geleden
  Wethouder Wim Willems vergat tijdens de vergadering te vertellen dat de aankoop van het pand van Ter Hoeven Verf al in december 2021 rond was. Of hij is vergeetachtig, of hij heeft een andere reden om nu pas te zeggen dat bewoners bij dit project moeten worden betrokken. Ruim 10 maanden nadat het pand is gekocht... De petitie Stop Brandweer Racebaan kan getekend worden op https://petities.nl/petitions/stop-de-brandweerracebaan-door-woonwijken-in-apeldoorn?locale=nl.
 • P. Versteegen

  2 maanden geleden
  Tsja de gemeente Apeldoorn heeft geld zat. En anders heffen ze gewoon weer een extra lokale belasting