Volledig scherm
Leerlingenvervoer. Foto ter illustratie © Kevin Hagens

Hardere maatregelen PlusOV komen dichtbij

PlusOV kan 'hardere maatregelen' van de gemeente Apeldoorn verwachten als de situatie rond het regionale leerlingen- en WMO-vervoer binnen twee weken niet blijkt te verbeteren. Dat kondigde wethouder Johan Kruithof gisteren aan na raadsvragen van de PvdA over de 'puinhoop' waar scholieren en ouderen mee worden geconfronteerd. Aan welke maatregelen hij denkt zei hij niet.

,,Waarom grijpt u niet harder in?'', had de VVD hem op de man af gevraagd. ,,Hoe hard kunt u garanderen dat we deze problemen dit jaar niet krijgen?'', had het CDA de zorgen van de PvdA gedeeld. Die garanties kan hij niet geven, zei Kruithof, ,,maar we gaan ons stinkende best doen om dit te veranderen. Zoals het nu is zal het volgend jaar niet zijn.''

1 op de drie

Er is al een interimmanager naast de directeur van PlusOV geplaatst, legde Kruithof uit, er is al 'extra plancapaciteit' toegevoegd en er wordt een extern bureau ingehuurd om te analyseren waardoor het misgaat. Uit een telefonische enquête onder de gebruikers blijkt echter dat één op de drie passagiers nog problemen ondervindt, aldus de wethouder. ,,We vinden dat bijzonder zorgelijk.'' Eind volgende week volgt nogmaals zo'n enquête om te onderzoeken of er dan wel verbetering is, kondigde hij aan.

In PlusOV werken overigens negen gemeenten samen, waarbij Voorst de regie voert. Met de enquête trekt Apeldoorn zijn eigen plan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn