Voormalig industrieterrein Het Veen in Hattem is één van de gegadigden om met behulp van rijksmiljoenen te worden volgebouwd met woningbouw. Daar is al een start mee gemaakt langs de Hoopjesweg (zie woningen rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig industrieterrein Het Veen in Hattem is één van de gegadigden om met behulp van rijksmiljoenen te worden volgebouwd met woningbouw. Daar is al een start mee gemaakt langs de Hoopjesweg (zie woningen rechts) © BRAMVANDEBIEZEN

Hattem, Nijkerk en Apeldoorn azen op geld van het Rijk voor woningbouw

Om de woningnood te lenigen, hebben Hattem, Nijkerk en Apeldoorn een aanvraag ingediend bij het Rijk voor de Woningbouwimpuls (WBI) regeling. Een bijdrage van de provincie Gelderland moet deze aanvragen grotere kans van slagen geven. In dat geval komt de bouw van honderden woningen in een stroomversnelling.  

  1. Arje voelt zich thuis op vmbo-school in Apeldoorn: ‘We gaan lekker rammen, lekker drummen!’
    PREMIUM

    Arje voelt zich thuis op vm­bo-school in Apeldoorn: ‘We gaan lekker rammen, lekker drummen!’

    ,,Lekker rammen, lekker drummen!” De 13-jarige Arje Meijer uit Ugchelen tovert een grote glimlach op zijn gezicht. Hij heeft superveel zin in de muziekles. Want ja, drummen, dát is zijn ding. Hij voelt zich op zijn plek hier in Apeldoorn, op UGO verkennend vmbo. Sinds de zomervakantie gaat de enthousiaste jongen, die het syndroom van Williams heeft, hier één dag in de week naar toe.