Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat © Angeliek de Jonge

Heeft kardinaal Wim Eijk straks Apeldoorn als thuisbasis?

Kardinaal Wim Eijk die niet Utrecht, zoals nu, maar straks Apeldoorn als thuisbasis heeft? Het wordt in Utrecht genoemd als optie. Het plan om de Utrechtse rooms-katholieke Catharinakerk te sluiten, stuit op groeiende weerstand. Een petitie voor behoud van de kathedraal van Midden-Nederland is sinds begin deze week meer dan 450 keer getekend.

Vorig jaar werd bekend dat het parochiebestuur de kerk aan de Lange Nieuwstraat in de Utrechtse binnenstad wil verkopen. Het gebouw is te duur om in stand te houden. Sindsdien zijn er gesprekken met buurman Museum Catharijneconvent over een overname.

  1. Wat als Rembrandt de schoolfotograaf was? In Twello weten ze het
    PREMIUM

    Wat als Rembrandt de schoolfoto­graaf was? In Twello weten ze het dankzij Apeldoorn­se Michelle

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar geen aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden tekent elk kind z'n eigen Rembrandt. Er gingen 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar het Rijks. Leefden zich in in de grote schilder en de Gouden Eeuw, en gingen vervolgens op de foto: Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn