Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat © Angeliek de Jonge

Heeft kardinaal Wim Eijk straks Apeldoorn als thuisbasis?

Kardinaal Wim Eijk die niet Utrecht, zoals nu, maar straks Apeldoorn als thuisbasis heeft? Het wordt in Utrecht genoemd als optie. Het plan om de Utrechtse rooms-katholieke Catharinakerk te sluiten, stuit op groeiende weerstand. Een petitie voor behoud van de kathedraal van Midden-Nederland is sinds begin deze week meer dan 450 keer getekend.

Vorig jaar werd bekend dat het parochiebestuur de kerk aan de Lange Nieuwstraat in de Utrechtse binnenstad wil verkopen. Het gebouw is te duur om in stand te houden. Sindsdien zijn er gesprekken met buurman Museum Catharijneconvent over een overname.

  1. Dieren die via ecoduct veilig A1 oversteken stuiten op een... jagershut. ‘Ontzettend gemeen’
    PREMIUM
    video

    Dieren die via ecoduct veilig A1 oversteken stuiten op een... jagershut. ‘Ontzettend gemeen’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn