Politie in kogelwerende vesten op zoek naar sporen, na de schietpartij begin deze maand bij sporthal Mheenpark. Op de achtergrond de beschoten auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie in kogelwerende vesten op zoek naar sporen, na de schietpartij begin deze maand bij sporthal Mheenpark. Op de achtergrond de beschoten auto. © Archief, Pim Velthuizen

Heerts omarmt wapeninleveractie in Apeldoorn en regio ondanks schaduwzijde

De politie Oost-Nederland komt na de recente explosies van geweld in Apeldoorn met een actie waarbij mensen hun wapens in kunnen leveren, zonder dat daar een sanctie tegenover staat. Volgens de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts doet naast zijn eigen gemeente ook Zwolle mee.

 1. Niet de avondklok, maar déze maatregel valt jullie het zwaarst
  PREMIUM

  Niet de avondklok, maar déze maatregel valt jullie het zwaarst

  Bij de nieuwe, strengere coronaregels domineert het rumoer over de avondklok. Maar lezers van de Stentor blijken vooral moeite te hebben met minder bezoek thuis, nog maar één gast per dag. Een behoorlijk deel voelt zich ook somberder door de verder aangetaste bewegingsvrijheid. Juist het meeste effect verwachten de lezers van een maatregel verder van huis: de vliegverboden vanuit risicogebieden elders in de wereld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Eerste 90+'er gevaccineerd in Bathmen: 'Feestelijke dag'
  Play

  Eerste 90+'er gevacci­neerd in Bathmen: 'Feestelij­ke dag'

 2. Grapperhaus: 'Lik op stuk voor relschoppers'
  Play

  Grapper­haus: 'Lik op stuk voor relschop­pers'

Apeldoorn