Heftig ongeluk op snelweg bij Apeldoorn: man (32) uit Deventer en vrouw (25) uit Zwolle gewond

Video & updateTwee personen zijn afgelopen nacht ernstig gewond geraakt op de snelweg bij Apeldoorn. De slachtoffers, een man (32) uit Deventer en een vrouw (25) uit Zwolle, vlogen in een auto uit de bocht bij knooppunt Beekbergen. De wagen liep enorme schade op.

Het tweetal reed rond 02.00 uur op de A1 vanuit Deventer en ging bij het knooppunt de bocht in om naar de A50 richting Arnhem te rijden. Aan het begin van deze verbindingsweg ging het echter gruwelijk mis.

Door nog onbekende oorzaak vloog de auto uit de bocht en schoot het talud af. Het voertuig kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Die lantaarnpaal stond beneden langs een andere bocht die de A50 uit Arnhem met de A1 naar Amersfoort verbindt.

Volledig scherm
De gecrashte auto liep enorme schade op. © News United / Rens Hulman

Buiten levensgevaar

Politiewoordvoerder Henny Plant: ,,De twee inzittenden van de auto, een 32-jarige man uit Deventer en een 25-jarige vrouw uit Zwolle, zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van de verwondingen zijn niet bekend, maar ze hoeven niet te vechten voor hun leven. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse onderzoekt wat de exacte toedracht van het ongeval was.’’

De verbindingsboog voor verkeer van Arnhem naar Amersfoort was uren dicht voor de hulpverlening, onderzoek van de politie, berging van het gecrashte voertuig en herstel van de lantaarnpaal.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn