Twee lantaarns met aan de voet een bankje geven de nieuwe entree van het Apeldoornse stadhuis weer. Momenteel wordt de laatste hand nog aan de buitenlift gelegd. Als dat gereed is, komt er na bijna tien jaar een einde aan de discussie over de entree.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee lantaarns met aan de voet een bankje geven de nieuwe entree van het Apeldoornse stadhuis weer. Momenteel wordt de laatste hand nog aan de buitenlift gelegd. Als dat gereed is, komt er na bijna tien jaar een einde aan de discussie over de entree. © Maarten Sprangh

Het Apeldoornse stadhuis heeft na tien jaar praten eindelijk een nieuwe entree (en dit vinden mensen ervan)

Het eerste plan voor een uitnodigender en duidelijker entree van het stadhuis in Apeldoorn dateert al uit 2012. Nu, ruim negen jaar later, heeft Apeldoorn eindelijk een nieuwe entree, waar ‘huisarchitect’ Hans Ruijssenaars gezien de mogelijkheden en beperkingen ‘best trots op is’. En hij kreeg zaterdag op de markt bijval van de meeste passanten. 

2 reacties

 • Holten van Holten

  1 maand geleden
  Zo lelijk!!! Past er echt niet bij die rare lantaarns.
 • Eddy Masselink

  1 maand geleden
  Een nieuwe entree. Prachtig. Die foto bij dat verhaal is ook erg fraai. Alleen jammer dat die entree niet zichtbaar is...
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn