Volledig scherm
PREMIUM
Atleet Andrea Deelstra. © Kevin Hagens

Het hele leven van Andrea uit Apeldoorn draait om die ene race: de olympische marathon

Haar hele leven is gericht op het halen van die éne race, op 8 augustus 2020. De olympische marathon voor vrouwen wordt niet in Tokio, maar Sapporo gehouden waar het zo'n vijf graden koeler zal zijn. De Apeldoornse atlete Andrea Deelstra zet alles op alles om zich te plaatsen voor die wedstrijd, waarmee ze haar teleurstelling van Rio 2016 hoopt te verdrijven.

Daar werd ze zestigste en dat was beneden haar niveau, daarvan is ze overtuigd. Het traject richting Tokio werd ingezet, nog eenmaal vier jaar alles aan de kant zetten voor die olympische droom. Letterlijk alles, want Deelstra weet dat het een lastige weg is. Niet alleen sportief, maar zeer zeker ook financieel.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn