Volledig scherm
PREMIUM
Het huis aan de Oudedijk dat bijna af is, maar van de gemeente Apeldoorn moet worden gesloopt omdat het verkeerd staat. Initiatiefnemer Gerrit van den Brink eist via een handhavingsverzoek dat twee blokken die al bewoond worden ook worden afgebroken. © Archief/Maarten Sprangh

Het is oorlog in Uddel: gemeente wil bijna afgebouwde woning slopen

Was er tot dusver nog sprake van een 'gewapende vrede', vanaf nu is het oorlog aan de Oudedijk in Uddel. De gemeente gaat op ramkoers en wil een bijna afgebouwde woning slopen die een aantal meters verkeerd staat. Initiatiefnemer Gerrit van den Brink eist op zijn beurt dat de gemeente twee dubbele woningen ernaast sloopt.

Die huizen staan eveneens verkeerd, door meetfouten van de gemeente.  Volgens Van den Brink is de foute plek van zijn blok - er rust al twee jaar een bouwstop op - direct te wijten aan de fouten van de gemeente.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn