Bij psycholoog Eva Mintjes van het psychosociale team kunnen collega's die kampen met mentale problemen terecht voor een gesprek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij psycholoog Eva Mintjes van het psychosociale team kunnen collega's die kampen met mentale problemen terecht voor een gesprek. © Rob Voss

Het ziekenhuis is na twee loodzware jaren nog niet klaar met corona: ‘We zetten ons schrap voor het najaar’

Het nieuwe normaal na corona lijkt op het oude normaal, maar binnen ziekenhuismuren wordt dit niet zo ervaren. Wachtlijsten lopen op, ziekteverzuim blijft hoog en er is angst voor een nieuwe golf in het najaar. Zeven medewerkers van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen vertellen. ,,Deze crisis heeft een open einde.”

10 reacties

 • Henny Luijten

  1 maand geleden
  M.H. van den Brink: Als men de zorg eens overlaat aan de zorg zelf, en eens ophoudt te geloven dat regering en overheid het beter weet, in combi met het nieuws die de feiten ook nog eens verdraait. Dankzij genoemde groep heeft de zorg doodzieke coronazieken moeten verslepen, met de dood als gevolg. In 2018 hielp de griepspuit niet. Situaties vergelijkbaar met begintijd en ernst corona. Gevolg: Ook krapte in de zorg. Ik stond er met mijn neus bovenop! Voor de zorg is het straks niet zorgelijker!
 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  Het is heel goed dat men zich voorbereidt op een mogelijke volgende golf. Komt die niet, geen man over boord. Komt er tijd voor uitgestelde zorg. Het oude gezegde is dat regeren vooruit zien is. Als men zich nu niet zou voorbereiden zou je het gemekker van degenen die het nu onzin vinden, eens moeten horen als de volgende golf, wat ik niet hoop, in het najaar toch komt.
 • Henny Luijten

  1 maand geleden
  M. Nieuwland, ik geloof dat je het niet begrepen hebt. De verhalen zijn niet zozeer van de zorgverleners. Die geven andere verhalen weer. Het is het nieuws die er een eigen draai aan geeft. Leer mij de zorg kennen, ik zit er middenin! Verwar de werkelijkheid niet met verhalen in het nieuws.
 • M. Nieuwland

  1 maand geleden
  Wat jammer, de onderstaande reacties, maar wel een teken van de tijd. Zorgverleners delen hun verhaal, hoe ze zich hebben ingezet voor de enorme stroom doodzieke mensen en hoe ze zich voorbereiden om nog beter voor hen te gaan zorgen. En wat krijg je voor reactie? Kleine meninkjes van kleine mensen die vrijheid met vrijblijvendheid verwarren. Die alleen met zichzelf bezig zijn en geen oog hebben voor het verantwoordelijkheidsgevoel van mensen die om andere mensen geven. Triest.
 • Henny Luijten

  1 maand geleden
  Zolang je bezig bent je voorganger af te kraken zal er altijd tweedeling zijn. Zolang de politiek bezig is de gezondheidszorg te herorganiseren, is het bijna niet meer mogelijk voor die zorg om hun werk te blijven doen. Die zorg is al jaren bekend met ernstige zieken en volle afdelingen. Denk je nu werkelijk dat de bemoeienissen vanuit ander hoek er positief aan bijdraagt? Zolang men slechts éénzijdig info wint, niet verder kijkt en niet de expertise overlaat aan de zorg zelf, zal het mis gaan.

Apeldoorn