De bontjassen waar Boudewijn Hettema tussen staat zijn niet de bestverkochte items. ,,Dat zijn vooral de 'lammy-jassen'. Ik denk toch zeker dat zo'n 60 tot misschien wel 75 procent van de klanten zo'n jas wil. Ik haal ze speciaal uit Duitsland.''
Volledig scherm
PREMIUM
De bontjassen waar Boudewijn Hettema tussen staat zijn niet de bestverkochte items. ,,Dat zijn vooral de 'lammy-jassen'. Ik denk toch zeker dat zo'n 60 tot misschien wel 75 procent van de klanten zo'n jas wil. Ik haal ze speciaal uit Duitsland.'' © Maarten Sprangh

Hettema Bontmode houdt al ruim 3 jaar opheffingsuitverkoop: ‘Dit is echt het laatste seizoen'

Wie de afgelopen jaren wel eens langs de etalage van Hettema Bontmode aan de Hoofdstraat in Apeldoorn liep kon er niet omheen. ‘Opheffingsverkoop’ staat er met koeienletters te lezen. De 83-jarige eigenaar Boudewijn Hettema probeert de bontjassen nog te verkopen, met flinke korting, maar echt storm loopt het niet.

8 reacties

 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  @Yvonne Veld, ik heb als man een Lammy (lamsvel, met wol aan binnenzijde) en een paar leren jassen (geit- en kalfsleer). Het vlees van die beesten is ook geconsumeerd. En voor mijn vrouw heb ik een mooie nerts gekocht. Ook niks mis mee, ga maar eens in de winter in b.v. Wenen in de Kaerntnerstrasse lopen, daar zie je bijna iedere vrouw in het bont. Maar ja, daar zijn ze niet zo Calvinistisch en genieten ze meer van het leven ;-)
 • Leonore Bruins

  2 maanden geleden
  Compleet onnodig met de huidige Nederlandse winter. Dat ze in Rusland nog aan bont doen vind ik minder, maar dat kan ik nog enigszins begrijpen. Zelf vind ik bont echt spuuglelijk, buiten dat ik vind dat je een dier niet alleen voor zijn vachtje af dient te maken. Dat is gewoon onnodige verspilling en dierenleed.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Volgens Kinderen voor Kinderen is het " Een tweedehands jas " .
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Ajak!!... ik loop er voorbij
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  A.G. de Jong: Dat je dit nog goed praat zegt heel veel. Misschien je eens goed verdiepen in het leed van de bontindustrie. Misschien zijn wij hier inmiddels ook iets meer beschaafd en ontwikkeld, hebben we meer inzicht t.a.v. barbaars dierenleed en passen we ons (koop)gedrag aan aan de huidige maatstaven. Wat voor barre winters hebben we bovendien nog dat je je met bont, etc. moet kleden? De "bontjas" hoort ten eerste toe aan het dier niet aan de mens.