Begin jaren 60 streek de Belastingdienst in dit gebouw neer.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin jaren 60 streek de Belastingdienst in dit gebouw neer. © Wegener Uitgeverij Gelderland BV

Hier begon het voor de Belastingdienst in Apeldoorn, straks wonen er mensen

De wieg van de Belastingdienst in Apeldoorn ondergaat vanaf komend jaar een metamorfose. Een kantorencomplex aan de John F. Kennedylaan wordt dan verbouwd en gevuld met appartementen en zorgwoningen. Dat wordt een vrij spectaculaire ingreep.

 1. Dna op wegwerphandschoen en verklaring medeverdachte onvoldoende voor betrokkenheid drugshandel: vrijspraak voor Diepenvener
  PREMIUM

  Dna op wegwerp­hand­schoen en verklaring medever­dach­te onvoldoen­de voor betrokken­heid drugshan­del: vrijspraak voor Diepenve­ner

  Een 30-jarige Diepenvener is vrijgesproken van betrokkenheid bij een drugshandel die vanuit een chalet in Loenen werd gerund. Voor het bezit van amfetamine en mdma eiste het Openbaar Ministerie twee weken geleden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 20 maanden, maar de rechtbank vindt dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs ligt.
 2. Doden honden echt veel meer schapen dan wolven, zoals ecologen beweren? ‘Gegoochel met statistieken’
  PREMIUM
  1

  Doden honden echt veel meer schapen dan wolven, zoals ecologen beweren? ‘Gegoochel met statistie­ken’

  ‘Honden doden jaarlijks veel meer schapen dan wolven.’ Dat wordt steeds vaker gezegd om te benadrukken dat het met de overlast door wolven in Nederland allemaal nog wel meevalt. Wolven hebben afgelopen jaar minder schapen (rond de 200) dan in 2020 (bijna 300) gedood, maar honden zouden jaarlijks verantwoordelijk zijn voor 4000 tot zelfs 13.000 dode schapen. Is dat wel zo? Waar komen die getallen vandaan? Een reconstructie.

Apeldoorn