Marcus Patty (links) en Robin Batens willen 'kunst mixen met nieuwe belevingen'.
Volledig scherm
Marcus Patty (links) en Robin Batens willen 'kunst mixen met nieuwe belevingen'. © Publique Artistique

Hiphop centraal bij aftrap nieuw cultureel evenement in Apeldoorn

Kijken naar kunst en daarbij ook muziek luisteren, bijzonder eten proeven of een voorstelling volgen. Een nieuwe culturele activiteit in Apeldoorn moet meerdere zintuigen tegelijk prikkelen.

Bedenkers Marcus Patty en Robin Batens willen de eerste editie op 29 februari houden in Mansion24; de winkel van Batens op het Leienplein. De twee noemen hun initiatief een ‘kunstcollectief'. ,,We denken niet in hokjes en willen kunst veel breder trekken in Apeldoorn’’, is hun toelichting. ,,Wij willen een podium bieden aan kunst en dit mixen met nieuwe belevingen. Denk hierbij aan muziekstijlen die bij de kunstexpositie horen. Maar het gaat niet alleen om kunst, ook willen we een podium bieden voor bijvoorbeeld kleinkunst.’’ De activiteit trekt zich dus volgens Patty en Batens niets aan van de ,,geijkte doelgroepen”.

Brooklyn

Bij de eerste editie, onder de naam Publique Artistique, staat werk van Arne Hidding centraal. Zijn schilderijen zijn geïnspireerd op de hiphop-cultuur in Brooklyn. Voor de opening van de expositie is er een diner, erna vindt een hiphop-feest plaats in de winkel. Details komen op de website van Mansion24.

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn